Programma- & projectmanagement

Programma- en Projectmanagement liggen in een logisch verlengde van verandermanagement. Echter wordt binnen Programma’s en projecten met sterke afgebakende omgevingen gewerkt waarbij resultaten helder zijn gedefinieerd. Binnen de uitvoering van het project worden de resultaten in relatie tot de middelen (tijd, kwaliteit, informatie, geld en medewerkers) scherp bewaakt door de programma- of projectmanager.

Beheersbaar in alle faproject-management-assignment-helpcetten
Het helder uiteenzetten van de fasering van het project, helder definiëren van de resultaten, heldere verwachtingen creëren in de op te leveren producten en deze door de organisatie laten toetsen op de acceptatiecriteria zijn belangrijke facetten binnen het projectmanagement.

Bij projectmanagement houdt het project op na het behalen van de afgesproken resultaten. De verandering binnen een organisatie gaat dan nog door. Als bijvoorbeeld het implementeren van een Klant contact center binnen een organisatie is uitgevoerd, hoeft de organisatie nog niet direct klantvriendelijker te zijn. Daar spelen ook cultuur, persoonlijke vaardigheden en andere aspecten een rol. 

Kwaliteit = Effectiviteit x Acceptatie
Binnen Flecte is jarenlange ervaring aanwezig bij het uitvoeren van projecten en programma’s. Van implementatie van Digitale Deurwaardersdossiers en coördineren van het Euro-implementatieteam binnen de DUO tot het implementeren van ERP-oplossingen bij tientallen klanten. Tot slot zijn in de laatste jaren ook het implementeren van leeroplossingen binnen organisaties gekomen.

Prince2, IPMA, Agile/Scrum
Daarnaast is ervaring op het gebied van Prince2, IPMA en nieuwe projectmethodes als Agile/Scrum aanwezig. Kortom een ervaren en sterke partner voor het uitvoeren van uw projecten.
Als geen ander weten wij dat een effectief uitgevoerd project nog geen succesvol of kwalitatief goed project is. Acceptatie speelt hierbij een essentiële rol.